Leave a comment

Anopin maksaa

Herra Kamera on onnenpoika. Anoppi on kylässä, ja teki maksaa. Maksahan on ravitsevaa ja edullista.

Mummon maksapihvit:
Osta oikein hyvää naudan maksaa ohuina siivuina. Poista kalvot, jos niitä on.
Ruskista pannulla voissa 5 isoa sipulia. Siirrä sivuun odottamaan.
Ruskista maksapihvit nopeasti molemmin puolin, jälleen voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta sipulit pihvien päälle, ja lisää 2 purkkia luomukermaa. Hauduta maut kokoon ja kerma kasaan.

Tarjoile puolikkahillon, ruusukaalien ja hernepyreen kanssa.

Hernepyree:
Kiehauta pieni tilkka vettä kattilan pohjalla. Lisää 3 pussia pakasteherneitä, anna kiehahtaa.
Kaada vesi pois, lisää herneiden joukkoon nelisen valkosipulin kynttä, ja soseuta. Sekoita joukkoon purkillinen smetanaa ja nokare voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti kuumana, mutta kokeile seuraavana päivänä myös kylmänä. Taivaallista!

Herra Kamera huokaili onnesta pöydän päässä ja huomautti, että Facebook-päivityksessä täytyy olla tarkkana, ettei väitä syöneensä anopinmaksaa…

Meillä oli myös toinen perinneherkku pöydässä mummon ansiosta. Maksan ja siskonmakkaroiden lisäksi hän on nimittäin erikoistunut lauantaimakkaraan. Niinpä nautimme tulopäivänä pullon samppanjaa ja paketillisen lauantaimakkaraa. Mutta ei mitä tahansa lauantaimakkaraa, korostaa hän, vaan Pajuniemen Juhlalauantaita, ohuen ohuina siivuina, ja mielellään suoraan valkoisesta pakkauspaperista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.